Data postarii 2012-05-29      Subiect: Atac distributed denial of service       Categorie: Securitate server

Atac distributed denial of service    

 

       Unele dintre primele atacuri DDoS erau simple glume făcute de hackeri. Scopul final era să demonstreze că pot

 

face orice, că de exemplu să trecă offline un mare şi cunoscut  website. O aşa performanţă de obicei atrage respectul în comunitatea lor ascunsă.

 

Atac Distributed Denial of Services

 

 

   Deseori, atacatorii luptă între ei pentru supremaţie prin intermediul denial-of-service.

 

       Canalele chat au fost şi rămân resurse căutate de atacatori. Aceştia sunt obişnuiţi să coordoneze atacuri multiple şi să tranzacţioneze ilegal informaţii cu alţi atacatori. Utilizatorul care a creat canalul controlează accesul la el şi este numit moderator, operator sau proprietar. Modalitatea simplă de a prelua canalul (împeună cu toate maşinile de atac controlate prin acest canal) şi de a domina toate comunicaţiile este să produci un atac DDoS la moderatorul curent. Atunci când maşina unui moderator trece offline, un alt utilizator poate prelua canalul.

 

Pe lângă supremaţie, atacatorii mai caută şi răzbunare prin intermediul denial-of-service. Un hacker a cărui maşină a fost trecută offline prin distributed denial-of-service va „întoarce favorul” atacându-l pe făptaş. Cei care îi vorbesc de rău în public pe hackeri au simţit şi ei adesea răzbunarea distributed  denial-of-service.


Cum se produce DDoS

 

Alt motiv frecvent al atacurilor DDoS este, aşa cum s-a autodescris, unul politic.

 

        Au fost cazuri în care indivizi sau grupuri care dezaprobă părerile sau acţiunile unei anumite organizaţii (o organizaţie media online, o companie, un guvern) au lansat atacuri DDoS împotriva computerelor sau reţelelor deţinute de aceste organizaţii.


        Dacă ţinta atacului este o companie, un motiv imaginabil ar putea fi dorinţa competitorului de a câştiga „piaţa”. Până acum nu a fost dovedit nici un atac iniţiat din acest motiv. Totuşi, încă nu se ştiu prea multe despre atacatori şi motivele lor. Marea majoritate a atacurilor nu sunt raportate şi investigate. Dintre cele care au la bază o investigaţie detaliată, numai câteva conţin dovezi care indică motivele. Este deci posibil ca anumite companii să apeleze la aceste metode ilegale pentru a-şi scoate de pe piaţă competitorii.

Cum se produce DDoS

 

 

       Recent, anumite atacuri au condus la ideea că fac parte dintr-un plan de şantaj şi stoarcere de bani. Atacatori au ameninţat o afacere online cu distributed  denial-of-service li s-a cerut bani pentru „protecţie”.

 

Site-urile care refuză să plătescă sunt „convinse” prin atacuri la o scară mai mică.

www.dlsit.ro   >> design - linux - servicii - it.ro Pentru orice problema tehnica contactati-ne