Data postarii 2012-06-26      Subiect: Virus pe messenger      Categorie: Probleme PC

Virus pe messenger 

Virusii de mesagerie instanta sunt probabil, cei mai periculosi din cauza faptului ca se pot raspandi cu rapiditate


si pot infecta milioane de calculatore intr-un timp extrem de scurt. O noua versiune a viermelui Palevo ameninta sistemele neprotejate prin link-uri catre o galerie de imagini.

 

      Ultimul membru al familei Palevo se raspandeste in aceste zile printr-un val urias de mesaje spam generate automat pe platformele de mesagerie instant.

 

Mesajele nesolicitate invita utilizatorii sa dea click pe un link care promite sa ii duca spre o galerie de fotografii. In loc sa ajunga catre galeria de imagini, utilizatorii sunt pacaliti sa descarce un fisier aparent .JPG, care de fapt este un fisier executabil ce ascunde o amenintare informatica -  Worm.P2P.Palevo.DP.

 

     Viermele Palevo poate produce pagube. In primul rand, viermele creeaza cateva fisiere ascunse in directorul

 

Windows:mds.sys, mdt.sys, winbrd.jpg, infocard.exe si modifica cateva chei de registri pentru a dezactiva firewall-ul sistemului de operare.

 

     Mai mult decat atat, Palevo.DP contine o componenta backdoor, care permite accesul nestingherit al atacatorilor de la distanta la calculatorul infectat. Astfel, atacatorii pot instala alte aplicatii malware si lansa campanii spam sau alte actiuni ofensive asupra altor sisteme. Familia Palevo este capabila sa intercepteze parola si alte date sensibile introduse in browserele MozillaR FirefoxR si Microsoft Internet Explorer, ceea ce il face foarte riscant in cazul celor care isi fac cumparaturile online.

www.dlsit.ro   >> design - linux - servicii - it.ro Pentru orice problema tehnica contactati-ne