Google ma poate penaliza?

 

         Zilele trecute echipa noastra a primit o intrebare pe adresa de mail de la un cititor care se plangea ca traficul de pe site-ul sau este in continua scadere, 100-200 de vizite pe zi, nu se mai gaseste pe prima pagina in motorul de cautare si nu stia ca  poate fi  penalizat de google. Primul nostru  gand a fost la update-ul algoritmului din ianuarie, dar apoi am realizat ca acea persoana folosea de fapt softuri pentru backlink-uri automate, preluate de la niste prieteni.

Daca banuiti o sanctiune Google, cel mai bine este sa verificati mai intai, pe un Forum SEO daca au fost facute modificari de algoritm in prelucrarea Page Rank-ului de catre Google, ceea ce ar putea fi cauza problemei.

         Cu toate acestea, in cazul in care reducerea de trafic de la Google, este foarte mare - fotografia  de mai jos, atunci o penalizare este mult mai probabila, in special in cazul in care site-ul a incalcat una sau mai multe reguli din Google Webmaster Guidelines - aceasta fiind o cauza comuna.

 

Google Penalty 

 

         Exista un numar tot mai mare de filtre Google, incluse in algoritmul Google care au ca scop, detectarea incalcarilor din Google Webmaster Guidelines pentru a ajuta la mentinerea calitatii rezultatelor Google (SERP) pentru orice cautare.

 Penalizarile cele mai severe duc la ban-area totala a site-ului, la de-indexarea (ex. site: site-ul.domeniu, nu afiseaza

nici un rezultat). In cazul in care infractiunea este grava, pe langa ban-are, dispare si Page Rank-ul.

         De exemplu in penalizarea "filtre Google" site-ul ramane indexat, cu Page Rank similar, dar filtrele SERP sunt aplicate, si se elimina site-ul din cautarea google pentru anumite cuvinte cheie care descriu activitatea companiei dvs.

 

 Chiar ma poate penaliza Google?

           Raspunsul este:DA!

Google-ului nu-i plac automatismele, fortarile sau minciunile, iar atunci cand are o suspiciune, penalizeaza fara drept de apel.

        Poate nu ati facut nimic rau, sau asa credeti dvs, dar "legile Google-ului" sunt intr-o continua actualizare, astfel incat, facand ceea ce inainte era normal, vine o zi cand totul este interpretat ca o actiune imorala de catre motoarele Google care devin din ce in ce mai inteligente.

 

 Cum puteti sti daca ati fost penalizat?

          Pentru a verifica daca intr-adevar ati fost penalizat, exista mai multi pasi prin care puteti descoperi acest lucru:

 1. Verificati indexarea

          Prin acest pas puteti afla daca motorul de cautare inca va mentine in baza sa de date sau daca ati fost sters din acest fisier. Cautati pagina dvs in Google utilizand comanda "site:paginataweb.domeniu(ex. site:www.dlsit.ro)".

In cazul in care apar mai multe pagini cu link-uri catre site-ul dvs, inca esti pe Google. Daca din contra, gasesti putine rezultate sau niciunul, oficial ati fost dat afara din motorul de cautare.

 2. Verificati daca sunteti in lista neagra a google-ului folosind in browser-ul dvs web urmatoarea adresa:

          http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site= paginataweb.domeniu

 

Google Penalty

 

3. Identificarea unei posibile penalizari

          Pentru aceasta, cautati domeniul dvs sau o fraza unica din pagina site-ului, iar daca va apar alte rezultate inaintea paginii dvs, este foarte probabil sa aveti de-a face cu o penalizare.
Verificati inainte sa nu fi pus din greseala in fisierul robots.txt paginile site-ului dvs ca fiind disable, iar motoarele de cautare sa nu aiba acces la acele fisiere.

4. Confirmarea penalizarii

          Cautati mai multe cuvinte cheie prin intermediul carora va pozitionati pe prima pagina si daca situ-ul dvs apare mai departe de a treia pagina atunci mai mult ca sigur sunteti penalizat.

In concluzie, daca pagina este indexata in totalitate, apare in prima pozitie atunci cand este cautat domeniul, dar daca uneori penalizarea se traduce prin coborarea pozitiei, este foarte probabil ca Google sa fii schimbat ceva in algoritmul de indexare, lucru care se intampla destul de frecvent aproape saptamana de saptamana.

5. Verificati Google Webmaster Tools

          Uneori, Google va va notifica prin intermediul contului dvs  webmaster tools ca site-ul a fost sanctionat. A se vedea imaginea de mai jos pentru un asemenea mesaj.

 

Google Penalty

 

6. Verificati link-urile de intrare

 Ori de cate ori PageRank-ul scade, motivul cel mai probabil este ca v-ati pierdut link-uri valoroase, cu un Page Rank mare. Verificati profilul dvs de ex. in site-ul Yahoo Explorer.

          Folositi idea algoritmului de calculare a page rankului, si anume daca aveti o pagina cu o valoare a PR mare, foloseste acea pagina ca un outbound link pentru pagina dvs, daca va ramane tot la PR0 este foarte posibil sa fiti penalizat.

7. Verificati toate paginile

          Verificati absolut fiecare pagina de pe site-ul dvs, iar valoarea PR trebuie sa fie in apropierea PR-ului primei pagini. Deci, daca aveti PR0 pe toate paginile, inclusiv prima, este o penalizare 100% de PageRank.

8. Compara PageRank

          PageRank-ul raportat pentru paginile dvs. cu SEOmoz’ mozRank. De obicei, aceste doua valori sunt apropiate (in termen de aproximativ 10%). Daca valoarea Google este mult mai mica decat scorul SEOmoz’ mozRank, este posibil ca Google sa penalizeze PageRank-ul.

 Mai multe detalii despre site-ul dvs puteti gasi la pagina http://www.opensiteexplorer.org/.

 

Google Penalty

 

9. Verificati link-urile interne

          In Google Webmaster Tools, puteti vedea structura de link-uri interne de pe site-ul dvs.

In cazul in care site-ul dvs. are 100 de pagini indexate, dar trimiterile catre webmaster tools sunt foarte putine, inseamna ca Google nu prelucreaza corect link-urile dvs interne sau ati fost penalizat de Google.

 

  Si daca sunteti penalizat?

 Daca intr-adevar se confirma ca ati fost penalizat, trebuie sa faceti urmatoarele:

- Daca sunteti constient ca ati incalcat una din "regulile Google", rezolvati eroarea cat mai curand posibil.

- Daca nu stiti motivul penalizarii, intrati pe Google Webmaster Panel si verificati in "Diagnostic" cateva instrumente precum "Crawl stats", "Fetch as Googlebot" si "Malware".

 

         In cazul in care ati identificat problema si ati indepartat-o, puteti trimite o solicitare de reevaluare pentru a se reanaliza pagina.

In cazul in care motivul pentru incalcarea termenilor Google (de exemplu, spam-ul sau textul ascuns) este eliminat din site-ul suspectat, Google va decide, de obicei, anularea automata a penalizarii si re-indexarea site-ului.

 

Penalizare Google
  • Avem nevoie de ajutorul vostru, am trimis mai multe articole, astept raspuns 1 days ago