Instaleaza Skype pe Linux

Skype este un mediu de comunicare prin voce (VoIP) care poate fi utilizat cu ajutorul internetului.

 

      Skype a fost proiectat pe baza unui program de schimbare a fisierelor, Kazaa. Sediul central al Skype se afla in Luxemburg si Franta. De asemenea, are birouri in multe alte parti ale Europei, Asiei si Statele Unite ale Americii. In octombrie 2005, 30% din Skype a fost preluat de catre eBay. Exista doua tipuri principale de masini care vor fi folosite ca o parte din reteaua Skype. Una dintre ele este cunoscut sub numele de gazda sau client Skype, in timp ce celalalt este super nodul sau SN.

 

 


      Orice persoana normala care utilizeaza Skype va fi considerata ca o gazda ordinara, si este conectat la nodul super. Aceste super noduri sunt nume care s-au dat la diferite servere Skype, care pot fi gasite in diferite parti ale lumii. Cu toate acestea, clientul Skype constientizeaza cu ce server trebuie sa stabileasca conexiunea. Fiecare client Skype are o tabela care contine adresele IP si numerele porturilor pentru toate super nodurile ce sunt disponibile. Acest lucru este cunoscut sub numele de cache-ul gazdei si este gasit in registru Linux sau Windows a clientului Skype. De fiecare data, cand un utilizator se conecteaza la Skype de pe calculatorul sau, in primul rand va fi citit datele din cache-ul gazdei si va fi selectat primul port si IP. Apoi, clientul Skype este conectat la acel super nod. Nu este usor sa se efectueze identificarea a unu-i client Skype. 

 


      Totusi, daca un politist sau un ofiter de aplicare a legii a reusit sa obtina un ordin judecatoresc, apoi oamenii ce muncesc la Skype vor fi obligati sa dezvaluie detalii care pot fi obtinute din logurile/jurnalele lor, incepand cu numele si adresa utilizatorului pana la momentul in care apelul a fost facut. O multime de oameni decid sa faca uz de tichete, in scopul de a efectua plati pentru Skype. Insa unii, ofera un nume si adresa falsa atunci cand efectuaeaza aceste plati cu tichete. Dar, aceste date false vor aparea cu siguranta in jurnalele Skype.

 

      De asemenea, este posibil ca oamenii de aplicare a legii sa obtina un ordin judecatoresc si sa solicite furnizorului de servicii Internet(ISP) sa furnizeze numele si adresa persoanei care este cercetata. Nu este posibil de identificat un utilizator Skype, care a furnizat un nume si o adresa falsa, cu scopul de a crea un Skype ID si sa plateasca cu ajutorul unui tichet. El/ea poate face un apel Skype de la un Internet cafe, care are facilitatea de Wi-Fi. Nu exista nici o metoda de a identifica originalul utilizator cu un Skype ID fals, facand apel in acest mod. Mai mult de un miliard de persoane au descarcat Skype pe computerele lor in cursul a unui an, iar acum Skype a devenit una dintre cele mai populare aplicatii software care este folosit de oameni din toata lumea.

 


      Skype a fost vandut catre Microsoft prin luna Mai 2011 cu 8.5 miliarde dolari. Banii au fost impartiti intre eBay - 2.55 miliarde $ pentru 30% din ac?iuni, creatorii Niklas Zennstrom si Janus Friis - 1.19 miliarde $ pentru 14% din actiuni. Silver Lake, Andreessen Horowitz and the Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) a avut 46% din actiuni si a luat 4.76 miliarde $. Andreessen Horowitz a avut 3% si a scos 205 milioane $ din doar 50 investiti.

 

Cum instalez skype pe Linux Simplu.

 

      Urmeaza pasii de mai jos.

 

1. Pentru sistemele RHEL like CentOS, Fedora etc. trebuie sa folosesti comanda yum, executa: # yum search skype Va da un rezultat asemanator, in dependenta de arhitectura sistemului si repozitoriul/arhiva pentru yum: Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit ======================================= Matched: skype ======================= skype.i586 : Skype is free Internet telephony that just works.

Deci, am aflat care este pachetul si urmeaza sa-l instalam: # yum install skype.i586 Atat.

 

      Pentru sistemele FreeBSD, Debian, Ubuntu etc. foloseste comenzile apt-get sau aptitude. Nu am testat, insa trebuie sa ofere aceleasi rezultate.

 

2. Descarca de pe site-ul oficial Skype versiunea pentru Linux, dai 2 clic pe pachet si urmeaza instructiunile. Pe sistemele de 64 biti sau x86_64 pot aparea probleme in timpul instalarii.

Skype Linux
  • Avem nevoie de ajutorul vostru, am trimis mai multe articole, astept raspuns 1 days ago