CUM SE FURA UN CONT PE FACEBOOK?

 

Pasul 1. Momeala

 

In mod normal, vine de la profilul unui prieten al carui cont a fost deja compromis.

 

       Utilizatorii primesc de obicei un mesaj (care pare a fi autentic) sugerand sa accesezi un link primit, pentru un motiv sau altul. In cele mai multe cazuri, mesajul ofera "un filmulet spectaculos" sau pretinde ca "tu apari in acest clip", si include in mod normal, numele de utilizator al destinatarului.


Pasul 2: Incercare de Phishing


       Dupa ce au atras atentia utilizatorului, infractorii cibernetici au nevoie acum sa obtina numele de utilizator si parola victimei pentru a lansa faza a doua a atacului. Pagina catre care directioneaza linkul este o copie perfecta a paginii de logare Facebook, dar este gazduita la alta adresa web.

Pasul 3: Obtinerea accesului complet

       Acum ca utilizatorul a accesat linkul si a introdus datele de autentificare, aplicatia malitioasa care desfasoara atacul informatic va obtine accesul complet la informatiile personale, precum si dreptul de a posta informatii in cadrul profilului. Acest lucru va asigura extinderea atacului in continuare prin intermediul prietenilor si prin contactele din cadrul profilului victimei.

 

Ce sa faci daca profilul tau de Facebook a fost compromis?

 

Pasul 1: 

 

       In primul rand, elimina toate permisiunile care au fost date aplicatiei malware. Acesta este un proces simplu: din Account > Application settings, in coltul din dreapta sus a profilului de pe Facebook. Acest lucru asigura ca aplicatia nu va mai avea acces la profilul tau, odata ce parola este schimbata.

Pasul 2: 

 

       Schimba parola de logare! Pentru a-ti pastra identitatea in conditii de siguranta, este recomandabil sa iti schimbi parola si numele de utilizator (e bine sa faci asta din cand in cand, oricum). Acest lucru este, de asemenea usor: mergi la Account > Account Settings, in meniul din coltul din stanga sus din profilul tau de Facebook.De asemenea, este recomandabil sa se foloseasca parole puternice, care nu pot fi ghicite usor.

Cont pe Facebook
  • Avem nevoie de ajutorul vostru, am trimis mai multe articole, astept raspuns 1 days ago