Nu ai un antivirus bun?Vrei unul free?O intrebare din ce in ce mai la moda deoarece detinatorii de calculatoare care in mare parte utilizeaza internetul au devenit mai preocupati de securitatea sistemelor lor.

Nu este nici un secret faptul ca un virus iti poate aduce foarte multe batai de cap. Lucrand zi de zi in domeniul it, sunt sunat constant de multi prieteni si amici pentru a ma intreba care este cel mai bun antivirus free si astfel am decis sa scriu si un articol in care sa prezint 5 antivirusi free. Fiecare dintre acestia 5 sunt la un moment dat pe un calculator oarecare, cel mai bun antivirus gratuit.

De ce? Pei cred ca e de ajuns ca sa-si faca treaba cum trebuie iar sistemul dvs. sa fie protejat asfel va deveni pentru dvs. cel mai bun antivirus free.

Nu sunt expert in securitate si nici nu pretind ca as fi insa vreau sa prezint acesti antivirusi pentru ca sunt ferm convins ca va fi cineva caruia sa-i fie folositor acest articol.

Totusi mai vreau sa precizez un lucru si anume ca una din cele mai bune solutii ar fi aceea de a achizitiona un antivirus cu licenta care isi face treaba mult mai bine. Personal am recomandat si vandut Bitdefender in acest sens iar cei carora le-am vandut au inteles imediat care e diferenta dintre un antivirus free si unul cu licenta.

Acum sa va prezint pe rand unele dintre cele mai bune solutii de securitate (in opinia mea) oferite gratuit:

1. Bitdefender Free Edition - un antivirus ce foloseste aceleasi motoare de scanare ca si versiunile platite, ofera posibilitatea de scanare programata si fisiere de raport.

2. AVG Anti-virus Free 2011 - dupa parerea mea cred ca este cel mai complex antivirus gratuit la ora actuala. Printre facilitati amintesc doar anti-spyware, link scanner si anti-rootkit.

3. Avast Free Antivirus 5 - unul dintre cei mai longevivi antivirusi oferiti gratuit de pe piata. Noua versiune ofera un plus de viteza si eficacitate. Pe langa modul jocuri, noua versiune vine si cu facilitatea numita “intelligent scanner”, facilitate ce ii permite antiviruslui sa creeze o baza de date iar apoi sa scaneze numai fisierele ce au fost modificate sau adaugate.

4. Avira Antivir Personal Free - un antivirus care in 2008 a facut multa valva avand o rata de detectie de invidiat insa versiunile ulterioare nu au reusit sa mentina un trend ascedent. Cu toate acestea Avira ramane un antivirus gratuit, simplu si cu o rata mare de detectie a virusilor ceea ce-l tine inca in topurile de profil.

5. Panda Cloud Antivirus Free Edition - a acestui antivirus beneficiaza de o interfata intuitiva si are o viteza de scanare mai mare decat celelalte solutii prezentate insa vine si cu o parte negativa si anume incetinirea sistemului la pornire si la oprire.

Cam acestea sunt solutiile actuale pentru un utilizator ce nu doreste sa cheltuiasca nici un banut pe securitatea sistemului sau, pentru ceilalti care vor voi scrie un alt articol in curand.Calculatoare, instalare, intretinere, servere, retele   www.dlsit.ro/ Pentru orice problema tehnica contactati-ne