Nu se poate instala un program?Depanare sau dezinstalare de programe!Iata solutii la cateva probleme des intalnite la instalarea sau dezinstalarea programelor.
Pentru informatii generale cu privire la instalarea si dezinstalarea programelor, consultatii: Dezinstalarea sau modificarea unui program.

Nu pot instala un program creat pentru o versiune anterioara de Windows?

Majoritatea programelor scrise pentru Windows XP functioneaza, de asemenea, si in aceasta versiune de Windows, dar unele programe mai vechi se pot executa greu sau nu se executa. Daca un program mai vechi nu functioneaza corect sau nu se instaleaza, porniti programul Expertul-compatibilitate pentru a simula o versiune mai veche de Windows. Expertul se poate executa din programul de instalare, daca programul nu se instaleaza, sau se poate executa din program, daca se instaleaza, dar nu se executa corect.
Pentru mai multe informatii, consultati Executarea programelor mai vechi in aceasta versiune de Windows. Programul pe care incerc sa-l instalez sau sa il execut spune ca trebuie sa am drepturi de administrator, dar eu sunt administrator pe computer.Daca incercati sa instalati, faceti clic cu butonul din dreapta pe pictograma de instalare pentru program, apoi faceti clic pe Executare ca administrator. Daca vi se solicita o parola de administrator sau o confirmare, tastati parola sau furnizati confirmarea.

Daca programul se instaleaza, dar nu se executa, faceti clic cu butonul din dreapta pe pictograma programului, faceti clic pe Proprietati, pe fila Compatibilitate, bifati caseta de selectare Acest program se executa ca administrator, apoi incercati sa executati programul.

Nu pot instala un program de pe Internet?

Incercati mai intai sa descarcati fisierul de instalare pe computer, apoi executati-l de pe computer, nu de pe Internet.

Cum sa schimb folderul unde se instaleaza un program?

De obicei, se poate alege locatia folderului in timpul procesului de instalare. Aveti posibilitatea sa decideti sa schimbati locatia implicita daca ati creat mai multe partitii pe hard disk si doriti sa stocati programele pe o anumita partitie. Nu recomandam mutarea fisierelor de program dupa instalare; daca ati mutat fisiere de program, poate sa fie necesara reinstalarea programului pentru a functiona corect.
Unele programe incluse cu Windows, cum ar fi jocurile, nu sunt afisate in Programe si caracteristici.

Cum le instalez sau dezinstalez?

Accesul la anumite programe Windows poate fi controlat utilizand Caracteristici Windows din Panoul de control.
Pentru mai multe informatii, consultati Activarea sau dezactivarea caracteristicilor Windows.

Cand incerc sa instalez un program de pe un CD, introduc CD-ul, dar nu se intampla nimic?

Daca programul nu incepe sa se instaleze, rasfoiti la fisierul de instalare a programului (numit de obicei Setup.exe sau Install.exe) si faceti dublu clic pe pictograma pentru a porni instalarea.

Am instalat un program, insa nu este listat in Programe si caracteristici. Cum il dezinstalez?
Numai programele scrise pentru Windows vor aparea in Programe si caracteristici.
Daca programul nu este afisat in lista si doriti sa dezinstalati programul, consultati informatiile care insotesc programul sau vizitati site-ul Web al producatorului. Majoritatea programelor se instaleaza singure in folderul C:\Program Files. Verificati in acest folder, deoarece unele programe includ si un program de dezinstalare care se poate incerca.

Ce pot incerca daca programul nu se dezinstaleaza?


Daca programul nu se dezinstaleaza complet de prima oara, uneori executarea a doua oara a programului de dezinstalare poate avea succes.
Daca aceasta nu functioneaza, incercati sa dezinstalati programul in timp de Windows se executa in Mod de siguranta. Pentru mai multe informatii, cautati ajutor pentru „mod de siguranta”.
Daca ati instalat recent programul, incercati sa utilizati Restaurare sistem pentru ca fisierele de sistem ale computerului sa revina la o data anterioara, inainte de cea a instalarii programului. Pentru mai multe informatii, cautati ajutor pentru „restaurare sistem”.

Ce inseamna „modificarea” unui program?

Unele programe care apar in Programe si caracteristici pot fi instalate sau dezinstalate, dar si modificate sau reparate. Facand clic pe Modificare, Reparare sau Modificare/Reparare (in functie de butonul afisat) aveti posibilitatea de a instala sau dezinstala caracteristici optionale ale programului. Nu toate programele utilizeaza butoanele Modificare; multe ofera doar Dezinstalare.

Cum sa instalez Windows?

Pentru informatii generale, consultati Instalarea si reinstalarea Windows. Daca intampinati probleme in timpul instalarii, consultati Depanarea problemelor e instalare Windows. Este posibila dezinstalarea Windows Vista?
Nu, dar se poate reinstala sistemul de operare anterior, care va inlocui Windows Vista.

Pentru a reinstala vechiul sistem de operare, trebuie sa detineti discul original de instalare. Creati o copie de rezerva a programelor si fisierelor dvs., introduceti discul de instalare in computer, apoi reinstalati vechiul sistem de operare. Pentru a recupera spatiul de pe hard disk utilizat de Windows Vista, reformatati discul in timpul procesului de reinstalare. Dupa ce reinstalati sistemul de operare anterior, reinstalati programele si fisierele.

Cum sa activez Windows?

Pentru informatii despre activare si cheile produselor, consultati Activarea Windows: intrebari frecvente. Cum sa instalez actualizari la Windows?
Utilizati actualizarea automata pentru a va asigura ca Windows se mentine la zi cu cele mai recente remedieri de la Microsoft, inclusiv actualizari de drivere. Pentru mai multe informatii, consultati Instalarea actualizarilor Windows.

Se poate dezinstala Internet Explorer?

Nu, dar daca ati instalat un alt browser Web, aveti posibilitatea sa-l utilizati pe acesta. Majoritatea browserelor afiseaza un mesaj care va intreaba daca doriti sa utilizati acel browser ca implicit. Pentru mai multe informatii, consultati Schimbarea programelor pe Windows le utilizeaza implicit.

Cum dezactivez programele de completare Internet Explorer?

Pentru mai multe informatii despre programele de completare, consultati Programe de completare Internet Explorer: intrebari frecvente Am instalat un nou player de muzica si acum formatele de muzica pe care doresc sa le redea alt program, se redau pe acesta.
Unele playere media se ofera ca playere implicite pentru toate tipurile de formate de fisier pe care au capacitatea sa le redea. De obicei, se pot selecte formatele pe care sa le redea playerul in mod implicit chiar din player. De asemenea, se pot modifica setarile implicite ale programului si se pot seta asocierile de fisiere pentru program din Windows. Pentru mai multe informatii, consultati Schimbarea programelor pe Windows le utilizeaza implicit.

Am instalat un dispozitiv nou pe computer si acesta nu functioneaza corect?

Dispozitivele hardware necesita drivere pentru a functiona corespunzator. Windows include drivere pentru multe dispozitive, dar poate fi necesara instalarea unui driver specific pentru dispozitiv. Pentru informatii suplimentare, consultati Sfaturi pentru remedierea problemelor comune legate de driver.

Ce se intampla daca niciuna dintre aceste sugestii nu ma ajuta sa instalez programul?

Este posibil ca programul sa nu fie compatibil cu aceasta versiune de Windows. Consultati informatiile livrate impreuna cu computerul sau accesati site-ul Web al producatorului pentru a vedea daca exista o versiune actualizata a programului.


Calculatoare, instalare, intretinere, servere, retele   www.dlsit.ro/ Pentru orice problema tehnica contactati-ne