Consultanta ITData postarii: 2012-04-04

Raspunsul dat de echipa DLSit prin: cristi

Va prezentam 5 sfaturi pentru protectia site-ului/site-urilor de atacuri online. Cum trebuie procedat daca totusi s-a intamplat ca site-ul sa fie victima unui cyber-atac?

Imediat ce ati detectat atacul, contactati compania de hosting - prin cooperarea dintre dumneavoastra si partenerul de hosting, puteti detecta modalitatea care a dus la situatia nedorita. Compania de web hsoting trebuie sa acorde o atentie deosebita securitatii online si, in situatii exceptionale in care siteurile clientilor sunt expuse atacurilor online ii va sustine.

Asigurati-va ca laptopul/calculatorul de pe care accesati sistemul de administrare/serverul FTP nu este virusat (este posibil ca acesta sa transmita date, precum parole catre o terta persoana). Nu accesati sistemul de administrare prin intermediul retelelor WiFi publice.

Modificati toate parolele (cPanel, baza de date, emailuri, FTP).

Verificati data ultimei actualizari a tuturor fisierelor de pe server - in cazul in care acestea au fost modificate mai recent decat ultima actualizare pe care ati facut-o, este posibil sa contina cod tip malware.

Intrebarea adresata de utilizatorul: alex

Site-ul meu a fost atacat/virusat. Cum sa procedez?

Descrierea pe larg a problemei:

Site-ul meu a fost atacat/virusat. Cum sa procedez?

www.dlsit.ro   >> design - linux - servicii - it.ro Pentru orice problema tehnica contactati-ne